Monday, October 26, 2015

Offroad Papan dan Offroad Lengkuas... kami serikk..

Tiingg....tingg,,,tinngg...  bukan bunyi loceng orang jual roti, tapi bunyi group wasup team teman berbunyi... sekali buka tengok2... 200 lebih mesej belum dibaca... selalu kalau macam tu ..mesti ada topik panas sedang dibincang kan... tanpa membuang masa... teman pun buka wasup tersebut dan teman teliti setiap persatu perbincangan diaorang..rupa2 nya..bukan mengumpat pasal artis ke ...tapi tengah berbincang untk masuk offroad hari minggu ini.... kali ini offroad papan hingga ke parit menjadi pilihan....
 
Seperti dibincang..dijanjikan... pagi ahad.. kami berkumpul di PETRONAS batu gajah perdana.... detik 7.00am menceritakan...


Gambar kenangan kami di PETRONAS batu gajah perdana sebelum mula.. satu kepentingan bagi kami sebelum mula untuk bergambar..bukan apa2... kalau apa2 berlaku kami tahu sapa yang takde dan sape yang terlebih bila dalam hutan nanti...hahhaha... gurau saja ye...hehehe...
 
 
Seperti biasa.. bila didalam hutan ..kebun ke.... ladang ke.. kami pastikan kami tidak terpisah jauh... kebiasa nya dalam team kami ada 3 orang kami lantik sebagai sweeper...  bukan apa..biasalah ..bila didalam hutan ...macam2 boleh berlaku... tayar pancit...ada halangan tak dijangka macam binatang berbisa ( faham2 jelah) , dan yang paling merisau kan ialah SESAT.. itu yang paling ditakuti...jadi menjadi tanggungjawab sweeper memastikan perkara di atas tidak berlaku... siapa sweeper kami?.. nanti teman perkenal kan..hehe 
 
Gambar diatas ialah setelah 15km kami masuk offroad papan.. mana lokasi teman pun tak tahu.. kalau diaorang tinggal kan teman di situ..conform teman tak tahu jalan balik.......hahahaha...

Ini salah sorang sweeper kami paling power... kami panggil yazid sweeper.. ketika teman ambil gambar ni beliau tak perasan..rasa nya beliau tengah menikmati keindahan ...ini lah salah satu berbasikal MTB ni..hehe
Kami masih di offroad papan..
Masih di offroad papan...
Kali ni kami dah keluar dari offroad papan...gambar diatas basikal mydin mengalami masalah... mat Vr4 cuba membetulkan sambil dibantu oleh apis giant..   lokasi kami di taman perumahan awam siputih2..
Sementara menunggu Mat VR4 membetul kan basikal mydin... mari saya perkenalkan sweeper2 kami... dari kiri Apis Giant, Yazid ( dah perkenal kan tadi ) dan Lee Percetus ummah..ini lah sweeper kami... yang last tu korang dah kenal..tak payah kenal kan... Chor khais.. 
Basikal mydin masih belum ok.. peluang ini diambil oleh apis ...ifzan.. dan khais untuk bergambor... kerana diaorang ni tak dapat membantu mydin sebab tak tahu,,,hehheehe... gurau ajer ye geng..jangan marah ye...
Lebih kurang 30min, basikal mydin dapat dibaiki..rupa2 nya masalah shift gear tak berfungsi.... kami sambung perjalanan kami memasuki offroad lengkuas yang mana offroad ini tembus hingga ke Parit..
Gambar diatas kami di offroad lengkuas.
Setelah beberapa minit... kami masih tak keluar lagi offroad lengkuas... makna nya kami tak sampai lagi parit..adoii...bukan nya kami tak keluar kerana sesat... tapi .. kami semua dah terlentang kerana kepenatan kecuali apis... yang mengambil selfie..hehhe.. meter teman time ni kalau tak salah dah 45km... :P 
Pendek cerita, offroad lengkuas yang kami masuk sudah tembus ke parit... dan kami terus mengambil jalan road untk pulang ke pangkal jalan...hahaha...maksud teman ke tempat starting di PETRONAS batu gajah perdana... 
 
Gambar diatas kami tersadai di bus stop siputeh.... bukan kami tunggu bas nak balik...tapi dah tak larat .... berkalan air dah habis...aduhh.....sabarrrr.....hehehe... 
 

kami masih di bus stop siputeh...  cuba tengok mydin di tepi.. dah kepenatan....

Time ni teman ambil gambar masing-masing tak layan... sebab penat masih tak hilang...hahaha...abu ( helmet putih ) termenung seketika... memikir kan berbelas km yang tinggal lagi...  untuk pulang... hehhe
 
Tak lama lepas teman ambil gambar diatas..kami pun memula kan kayuhan perlahan-lahan ke destinasi...
 
Lebih kurang 40min kami sampai ke destinasi dengan keadaan ... airrr...airrr...dahagaa..hehehe
 
Lepas ni kami serik dah nak masuk 2 offroad dah...hahaha
 
Gua Tekan pedal cika dulu.... udah penat

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...